Dag 1 Ont-Span-Je (donderdag 1 november 2018)

Om 12.30 hadden we met onze deelnemers afgesproken op Schiphol, het inchecken verliep soepel en redelijk vlot.

Gezellig met elkaar geluncht en de hoognodige benodigdheden werden bij elkaar geshopt.

Om 14.40 vertrok het vliegtuig naar Barcelona en om iets voor 17 uur zette wij voet op de Spaanse bodem. Op zoek naar onze auto’s, en dankzij een upgrade rijden we rond in 2 bakbeesten van auto’s.

Rond 19 uur arriveren we in onze villa, en met recht een VILLA!! Wat een geweldig huis, verschillende kamers, nog meer badkamers,

Om 20 uur afgesproken bij restaurant Victoria waar we super zijn ontvangen! Wat een gastvrijheid en wat een geweldige kok!! We kregen vanavond een heerlijke tapas avond! En het was allemaal even lekker!!mega keuken en een nog grotere woonkamer. En een super terras met een geweldig zwembad…  Én …. een grote garage met elektrische deur… waarvan Bianca de afstandsbediening had… maar nog niet helemaal door had waar de knopjes voor dienden…

‘s Avonds in de villa nog even wat gedronken en gekletst met elkaar. Dag 1 is super verlopen, we hebben een hele fijne groep en de sfeer is fantastisch! We kijken ontzettend uit naar de komende dagen.

Dag 2 Ont-Span-Je (Vrijdag 2 november 2018)

Vanmorgen eerst heerlijk met z’n alle ontbeten, Yolinde heeft voor vers brood en beleg gezorgd. Na het ontbijt kregen alle deelnemers een intake formulier waar ze hun coachvraag konden invullen / omschrijven.

Daarna hop-hop in de auto’s (lees: bakbeesten) en op naar Yeguada Onix (de geweldige paardenranch)  Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaar en hebben we eerst een rondje gelopen over het terrein waarbij we veel verschillende kudde’s paarden tegen kwamen zoals merrie’s met veulen, merries zonder veulens, de 1 en 2 jarige veulens, de jonge hengsten en de wat oudere paarden.

We hebben vandaag gewerkt met de kudde waarbij nog een paar (grote) veulens bij liepen. We hebben gewerkt met de gehele kudde (dus de paarden in vrijheid en niet gedwongen om te werken) en het was voor iedereen een bijzondere ervaring.

De paarden, in hun meeste pure vorm, zo eerlijk, zo direct en zo puur natuur in de omgang en feedback naar de kudde mensen, met zoveel wederzijds respect, lieten geweldige dingen gebeuren en hebben vele inzichten gegeven.

En…. wat nog een leuk weetje is….
De twee coaches zijn van alle markten thuis…. naast het paardencoaching, bieden wij hier ook heuse schapencoaching aan, en zelfs, wanneer de geit tijd of zin heeft, is er de mogelijkheid tot geitencoaching.

Dankzij fotografe Babette van der Wal zijn alle bijzondere gebeurtenis vastgelegd op sfeervolle foto’s. En ook de prachtige merries en hengsten zijn op de gevoelige plaat gezet.

Na deze enerverende gebeurtenis zijn we heerlijk uit eten gegaan aan een super toffe tent aan het strand, waar we heerlijk, in de zon, op het terras hebben genoten van een geweldige lunch.

Daarna naar het huisje (lees: Villa) om even op te frissen, uit te rusten, douchen, pra

ten of even ieders eigen ding te doen. En rond 20.00 reden we weer naar Restaurante Victoria ‘ons restaurant’ waar we een overheerlijke ‘home-made’ paella kregen.

Kortom, het was een geweldige tweede dag waarin veel verteld, gebeurd, ervaren, gelachen en ook gehuild is, in een fijne en veilige setting. Op naar morgen, naar weer een toffe dag!!

Dag 3 Ont-Span-Je (Zaterdag 3 november 2018)

Zaterdagochtend hebben we eerst gezamenlijk ontbeten en daarna weer op naar de paarden. We hadden prachtig weer met een stevig briesje zo nu en dan. Aangekomen bij de paarden zijn we weer aan de slag gegaan met de grote kudde. Door middel van verschillende (systemische) opstellingen zijn er veel waardevolle inzichten ontstaan. Mooi om te zien én te ervaren hoe de kudde hun rol en plek innemen.

Na de koffie/thee pauze werden er een aantal merries aan de kudde toegevoegd die net van hun veulens waren gescheiden. De nieuwe samenstelling van de kudde zorgde voor veel

beweging, een nieuwe hiërarchie moest samengesteld worden. Deze beweging en verschuiving in de kudde hebben we mooi kunnen gebruiken om te observeren. Iedereen mocht voor zichzelf haar eigen thema’s aan de dynamiek in de kudde hangen. Mooie inzichten en feedback kwam hieruit naar voren.

De lunch van deze dag was weer een echte spaanse.
Drie gangen, weer buiten, uit de autenthieke spaanse keuken.

Nadat we thuis zijn aangekomen was er even tijd om te relaxen en iets voor jezelf te doen. Voor de fotografes onder ons was er de mogelijkheid om een namiddag shoot te doen bij de paarden. Een bijzonder moment, de hele kudde merries werd losgegooid op een groot heuvelachtig terrein. Daarna mochten ze de tophengst ook nog vastleggen. Wat een kado om hier zo vrij te mogen rondlopen!

Om half zeven gingen we naar de markt, beetje jammer dat die al afgelopen was. Dan maar een lokale winkel opzoeken.
Na het ‘shoppen’ zijn we neergestreken bij Restaurante Victoria waar een heerlijke barbecue voor ons bereid was. Na het eten nog lekker even kunnen ontladen in de bar (lees zingen en dansen) en daarna moe en voldaan aan de nodige nachtrust begonnen.

Dag 4 Ont-span-je (zondag 4 november 2018)

Na een gezellige avond ont-span-nen is iedereen in alle rust opgestaan en hebben we hebben we ontbeten.

De laatste keer naar de Yeguada. Het weer is prachtig, volop zon en haast geen wind. Fijn om te zien dat iedereen zich helemaal thuis voelt bij de paarden. 
We hebben vandaag 1 opstelling gedaan en we zijn aan de slag gegaan met de persoonlijk themas die iedereen had aangegeven. Krachtig, want na drie intensieve coachdagen was er al veel duidelijk geworden voor iedereen persoonlijk.

Wat zijn wij trots op de groep, wat een fijne sfeer hebben we met elkaar gecreëerd.

Ja, en toen kwam het moment om afscheid te gaan nemen van de paarden…. iedereen heeft in alle rust nog op haar eigen manier met de paarden kunnen zijn. Babette (onze top fotografe) heeft nog voor iedereen een persoonlijk portret met haar favoriete paard(en) gemaakt. Een mooie herinnering aan deze bijzondere reis.

Terug naar ons huisje (lees Villa) waar we buiten in de zon op ons eigen terras heerlijke pollos a l’ast (gegrilde kip) hebben gegeten

Na het eten kwam toch echt het moment dat de koffers weer gepakt moesten worden en de reis naar de luchthaven kon beginnen. Na wat geharrewar op de luchthaven met een eigenwijze automobilist hebben we onze huurautos ingeleverd en konden we onze bagage afgeven. Op het vliegveld hadden we genoeg tijd dat de ene nog even een kadootje voor het thuisfront kon kopen en de ander lekker even kon zitten en relaxen. De terugvlucht verliep soepel, Kletsend en doezelend vlogen we met 900 km per uur we weer terug naar ons dagelijks leven.

Wat een prachtige eerste editie van Ont-span-je hebben we gehad! We hebben het niet mooier kunnen wensen!

We zijn weer in het hier en nu, wat vooral betekent dat we al gestart zijn met de voorbereidingen voor de tweede editie van Ont-span-je!

Inschrijven voor of meer informatie over deze mooie coachreis?
info@ont-span-je.nl

From time to time, writing will appear strange if you write several paragraphs in a row, but when you observe the format of writing that the how to write a well written research paper paragraph at the start, you’ll find that it flows easier.