Verslag dag 1, 10 oktober 2019:
Vandaag de eerste (lange) dag van Ont-Span-Je 2019!
Met een hele fijne groep van 11 personen zijn we om 06.00 uur vertrokken naar Barcelona.
Nadat we onze huurauto’s hebben opgehaald hebben we ons geïnstalleerd in onze villa.
De eerste gastvrije ontmoeting bij de paarden was geweldig. Rust, merries met veulens en lekker 1 jarig spul. We werden getrakteerd op een 1 jarige hengst die naar een andere paddock gebracht moest worden, sensationeel!
Na de paarden hebben een uitgebreide lunch verzorg door Restaurante Victoria in het huis geserveerd gekregen! Daarna kon iedereen lekker bijkomen van de korte nacht. Er werd geslapen, gelezen en gewandeld.
S’avonds hebben we heerlijke tapas gegeten en daarna is iedereen moe maar voldaan lekker gaan slapen! Heerlijk, leuke groep, fijne mensen en nu al een mooie reis!

Verslag dag 2, 11 oktober 2019:
We zijn de dag gestart met heerlijk vers brood van de bakker, lekker met z’n allen buiten ontbijten in het zonnetje. (Lees: Zo’n 23 graden op 11 oktober)
Daarna de auto’s in en op naar de paarden.
We zijn gestart met een systemische groepsoefening en daarna ging iedereen in tweetallen uit elkaar.
Tussendoor kregen we nog een ‘show’ te zien van 1 van de hengsten van YEGUADA ONIX die even los ging in de bak, super machtig om te zien.
Na de de wederom goed verzorgde lunch van Petra Victoria zijn we met het middagprogramma gestart. We hebben een groepsoefening genaamd de ‘Polonaise’ gedaan welke hilarische momenten opleverde, en tegelijk ook bepaalde inzichten. Het tweede kado van de dag was dat de kudde merries los gegooid werden op het terrein en wij hier bij/naast/tussen mochten staan. Daarna kreeg iedereen weer even de tijd / ruimte voor zichzelf. Er werd gewandeld, in zee gezwommen, aan de rand van het zwembad een tukje gedaan en gerelaxed! ‘s Avonds heerlijk uit eten in restaurant Restaurante Casablanca Cristal en daarna nog lekker in ons ‘huisje’ (lees: VILLA) gekletst met elkaar.

Verslag dag 3, 12 oktober 2019:
Na het ontbijt zijn we naar het strand gegaan. Een kleine wandeling met de vraag of iedereen stenen wilde zoeken. Deze stenen werden de rode draad van de dag. Daar vertellen we verder niets over….
Wederom verraste Sjaak ons met een heerlijke calabassen soep met de bijbehorende broodjes en lekkernijen. De middag was mooi en intens.
Om deze intense middag goed af te sluiten zijn we s’avonds heerlijk gaan barbecuen en hebben we de avond met een drankje en een dansje afgesloten. Een prachtige dag!

Verslag dag 4, 13 oktober 2019:
Vandaag zijn we eerst met een paar mensen naar naar de markt geweest, een paar andere kozen voor een relaxte ochtend in het huis. Rond het middaguur zijn we naar YEGUADA ONIX gegaan waar iedereen gevraagd werd objectief en subjectief te gaan observeren. Deze oefening hebben we bij de 1 jarig hengsten en merries gedaan. Sjaak kwam met Petra de niet te versmaden Pollos A Last de Isabel (gegrilde kip) met echte frietjes brengen. Na de lunch is de groep nog bij de paarden geweest om te genieten van de laatste ontmoetingen Ont-Span-Je 2019. Terug in de Villa spullen gepakt, nog een drankje met hapje bij Bar Restaurante Victoria en op weg naar het vliegveld. Na een goede vlucht zijn we weer thuis.
Aan alle reisgenoten van deze reis willen we ontzettend dank jullie wel zeggen voor jullie inbreng, inzichten en de gezelligheid!